Konverentsi salvestuse vaatamiseks kliki siia
https://eventmedia.ee/
Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas 10. juunil 2021. a toiduohutuse veebikonverentsi, mis on juba viies toiduohutuse teemadele pühendatud konverents meie programmi raames.
Pöördelised ajad mõjutavad meid tegutsema varasemast teisiti. Mõtlema asjadele hoopis uues valguses ning leidma nutikaid lahendusi olukorras, kus keegi pole varem olnud.
Toiduohutuse konverentsi väliskülaline, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht Pamela Byrne räägib meile sellest, kuidas viirus elu Iirimaal pea peale keeras ning milliseid lahendusi nemad on leidnud olukorraga toime tulekuks.
Konverentsil saad teada, mis on olnud meie valupunktid ning ootamatult tekkinud innovaatilised ideed.
Jaotusmaterjalid
Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad | Urmas Kirtsi Lae alla
Toidujäätmed ja toidukadu Eesti toidutarneahelas | Evelin Piirsalu Lae alla
Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava | Kristel Kibin Lae alla
“Kõlblik kuni” või “Parim enne” | Mati Roasto Lae alla
Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus | Ivar Järving Lae alla
Ülevaade toiduohutuse järelevalvest | Kairi Ramjalg Lae alla
Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile | Inga Sarand Lae alla
Viiruse õppetunnid Iirimaal | Pamela Byrne Lae alla
Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees? | Katrin Liivat Lae alla
Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel | Katrin Fjodorova Lae alla
Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka | Eve Nõmm Lae alla
Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele | Kristo Timberg Lae alla
Päevakava*
9:45 – 10:00 Registreerimine veebis
10:00 – 10:10 Sissejuhatus, Sirje Potisepp, Toiduliidu juhataja
I osa: TOIDUOHUTUS JA SEADUSLOOME
Moderaator: Sirje Potisepp
10:10 – 10:40 Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad
Urmas Kirtsi, Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektor
10:40 – 11:15 Toidujäätmete ja -kadude uuringu tutvustus toidutarneahelas
Evelin Piirsalu, Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna Keskuse vanemekspert
11:15 – 11:45 Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava
Kristel Kibin, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunik
11:45 – 12:15 EFSA juhendmaterjal Kõlblik kuni, Parim enne ja toiduohutus
Mati Roasto, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja
12:15 – 12:20 I sessiooni kokkuvõte
12:20 – 13:00 Lõunapaus
II osa: TOIDUOHUTUS JA MÕJUTEGURID
13:00 – 13:20 Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus
Ivar Järving, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor
13:20 – 13:50 Ülevaade toiduohutuse järelevalvest
Kairi Ramjalg, Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja
13:50 – 14:20 Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile
Inga Sarand, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi dotsent
14:20 – 14:50 Viiruse õppetunnid Iirimaal
Pamela Byrne, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht
14:50 – 14:55 II sessiooni kokkuvõte
14:55 – 15:05 Sirutuspaus
III osa: TOIDUOHUTUS JA INNOVATSIOON
15:05 – 15:35 Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees?
Katrin Liivat, FoodDocsi asutaja
15:35 – 15:55 Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel
Katrin Fjodorova, Lindström OÜ kliendikogemuse juht
15:55 – 16:05 Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka
Eve Nõmm, Liviko AS turundusjuht
16:05 – 16:25 Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele
Kristo Timberg, Chemi-Pharm AS tegevjuht
16:25 – 16:45 Konverentsipäeva kokkuvõte
*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi
Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.