Konverentsi salvestuse vaatamiseks kliki siia

https://eventmedia.ee/toiduohutuse_veebikonverents_2021/index.php

Eesti Toiduainetööstuse Liit korraldas 10. juunil 2021. a  toiduohutuse veebikonverentsi, mis on juba viies toiduohutuse teemadele pühendatud konverents meie programmi raames.

Pöördelised ajad mõjutavad meid tegutsema varasemast teisiti. Mõtlema asjadele hoopis uues valguses ning leidma nutikaid lahendusi olukorras, kus keegi pole varem olnud.

Toiduohutuse konverentsi väliskülaline, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht Pamela Byrne räägib meile sellest, kuidas viirus elu Iirimaal pea peale keeras ning milliseid lahendusi nemad on leidnud olukorraga toime tulekuks.

Konverentsil saad teada, mis on olnud meie valupunktid ning ootamatult tekkinud innovaatilised ideed. 

Jaotusmaterjalid

Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad | Urmas Kirtsi     Lae alla

Toidujäätmed ja toidukadu Eesti toidutarneahelas | Evelin Piirsalu     Lae alla

Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava | Kristel Kibin    Lae alla

“Kõlblik kuni” või  “Parim enne” | Mati Roasto     Lae alla

Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus | Ivar Järving     Lae alla

Ülevaade toiduohutuse järelevalvest | Kairi Ramjalg     Lae alla

Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile | Inga Sarand     Lae alla

Viiruse õppetunnid Iirimaal | Pamela Byrne     Lae alla

Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees? | Katrin Liivat     Lae alla

Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel | Katrin Fjodorova     Lae alla

Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka | Eve Nõmm     Lae alla

Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele | Kristo Timberg    Lae alla

Päevakava*

9:45 – 10:00           Registreerimine veebis

10:00 – 10:10          Sissejuhatus, Sirje Potisepp, Toiduliidu juhataja

I osa: TOIDUOHUTUS JA SEADUSLOOME

Moderaator: Sirje Potisepp

10:10 – 10:40      Põllumajandus- ja Toiduameti tulevikusuunad    

                                Urmas Kirtsi, Põllumajandus- ja Toiduameti peadirektor

10:40 – 11:15      Toidujäätmete ja -kadude uuringu tutvustus  toidutarneahelas

                                Evelin Piirsalu, Stockholmi Keskkonnainstituudi (SEI) Tallinna Keskuse vanemekspert

11:15 – 11:45      Toidujäätmete tekke vältimise tegevuskava         

                                Kristel Kibin, Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõunik

 11:45 – 12:15      EFSA juhendmaterjal Kõlblik kuni, Parim enne ja toiduohutus

                                Mati Roasto, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi                                              toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja

12:15 – 12:20      I sessiooni kokkuvõte  

12:20 – 13:00      Lõunapaus

II osa: TOIDUOHUTUS JA MÕJUTEGURID

13:00 – 13:20      Jaekaubanduse külmkapitemperatuuride uuringu tutvustus

                                Ivar Järving, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor

13:20 – 13:50      Ülevaade toiduohutuse järelevalvest

                                Kairi Ramjalg, Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja

13:50 – 14:20      Toidu säilimistemperatuuri mõju toote mikroobsele kvaliteedile

                               Inga Sarand, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi dotsent

14:20 – 14:50      Viiruse õppetunnid Iirimaal

                                Pamela Byrne, Iirimaa Toiduohutusameti tegevjuht

14:50 – 14:55      II sessiooni kokkuvõte 

14:55 – 15:05      Sirutuspaus

III osa: TOIDUOHUTUS JA INNOVATSIOON

15:05 – 15:35      Digilahendused külmaahelas. Lisakulu või abimees?

                                Katrin Liivat, FoodDocsi asutaja

15:35 – 15:55      Tööriiete innovatsioon Lindströmi näitel

                               Katrin Fjodorova, Lindström OÜ kliendikogemuse juht

15:55  – 16:05      Innovaatiline ja desinfitseeriv Travel Safe Bio Vodka

                                Eve Nõmm, Liviko AS turundusjuht

16:05  – 16:25      Uudsed desovahendid pinnatöötluseks toidutootjatele

                                Kristo Timberg, Chemi-Pharm AS tegevjuht

16:25 – 16:45      Konverentsipäeva kokkuvõte

 

*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi

 

Konverents toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas“ raames, läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik toiduvaldkonnas tegutsevad või sellest huvitatud isikud.