Uudised
Veel on võimalik avaldada arvamust toidu märgistamise teemal
Viimaseid nädalaid kestab Euroopa Komisjoni avalik konsultatsioon veebipõhise küsimustiku kujul, milles käsitletakse toidu märgistamise valdkonna uusi algatusi. Konsultatsioonist on oodatud osa võtma nii organisatsioonid, ettevõtted kui ka üksikisikud. Vastata saab kuni 7. märtsini.
Konverents Terve loom ja tervislik toit 2022
Traditsiooniline EMÜ teadlaste konverents toimub 2.-3. märtsil hübriidkonverentsina. Ettekanded on kahe päeva jooksul jälgitavad otseülekandena interneti vahendusel ning soovijatele EMÜ peahoone aulas.
Veebiseminar “Piimaproovide võtmine ja tulemuste tõlgendamine”
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab 18. veebruaril veebiseminari, kus räägitakse piima rasva ja valgu trendidest Eesti piimafarmides ning piimaproovide võtmise usaldusväärsusest ja tulemuste tõlgendamisest.
Jõustub titaandioksiidi (E 171) kasutamise keeld
7. veebruaril 2022 jõustub toidu lisaainete määruse 1333/2008 muudatus, millega keelatakse titaandioksiidi (E 171) kasutamine. Muudatusega kohanemiseks on 6-kuuline üleminekuaeg.
“Üks Tervis” 2020. aasta zoonooside aruanne
Euroopa Toiduohutusamet ning Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskus on publitseerinud “Üks Tervis” 2020. aasta zoonooside aruande.
Toiduohutuse konverents 2022
10. veebruaril algusega 10 toimub toiduohutuse hübriidkonverents „Luubi all on mikromaailm“. Konverentsi korraldab EPKK.
