Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud esimene tootearendusele keskenduv konverents “Pilk homsesse” 

Aeg:  15. juuni 2023 kell 10.00 – 16.25

Koht: Hotelli Hestia Europa konverentsikeskuses Tallinnas (Paadi 5) + veebiülekanne

Tootearendus on muutunud kiiremaks ja toodete eluiga lühemaks kui aastaid tagasi. Samas on tarbijad järjest teadlikumad ja  nõudlikumad aga ka hinnatundlikumad. Tootearenduses on levinud tervislikkus, lisaainetest loobumine või nende asendamine looduslikega. Populaarseks on muutumas ka  tooted, millel on  mõni teaduslikult tõendatud tervist toetav funktsioon.  Millised on suunad tootearenduses ja kuidas tootearendus ettevõtetes toimub, kuidas riik ettevõtteid toetab, milline on meie tarbija ja kuidas ta tooteid valib ning millist tähtsust omab tootearenduses peale maitsva sisu veel pakend – sellest kõigest konverentsil  kuuleme.

Jaotusmaterjalid

Päevakava

PÄEVAKAVAS*

9:00 – 10:00 Registreerimine, hommikukohv

10:00 – 10:10 Sissejuhatus – Sirje Potisepp Toiduliidu juhataja, moderaator

Regionaalminister Madis Kallase tervitus

 

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA TOOTEARENDUS

10:10 – 11:00 Tootearenduse trendid maailmas

          Rain Kuldjärv AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse teadur ja suunajuht

11:00 – 11:30 Eesti tarbijad kui sihtgrupp

          Anet Müürsoo Statistikaameti rahvastiku- ja sotsiaalstatistika osakonna juhataja

11:30 – 11:55 Tootearenduse toetusmeetmed

          Kaupo Reede EAS/Kredex rakendusuuringute programmi arendusjuht

11:55 – 12:00 I sessiooni kokkuvõte

12:00 – 13:00 Lõuna

 

II sessioon: TOOTEARENDUSE MÕJUTEGURID

13:00 – 13:45 Ostukäitumine ja tarbija psühholoogia – kas sööme silmadega?

            Heidi Reinson Kantar Emori tarbimiskäitumise juhtekspert

13:45 – 14:15 Pakendidisain – väljakutse õnnestumiseks

           Urmas Villmann Kontuur LB juhatuse liige, loovjuht

14:15 – 14:45 Tervislik paus

14:45 – 15:15 Praktiline näide tootearendusest välisettevõtte näitel

          Heino Lapins HKScan Latvia jaekaubanduse direktor

 

15:15 – 16:15 DISKUSSIOONIVOOR: Kust leida ideid!?

Moderaator: Sirje Potisepp

Osalejad:   Anne Tääkre (Balbiino);   Janne Laik–Lõhmus (HKScan Estonia);  Merike Olop  (Fazer Eesti);                                 Eve Nõmm (Liviko).

16:15 – 16:25 Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator

*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi

PÄEVAKAVA ALLALAADIMISEKS

Konverents toimus MAK 2014-2020 meetme “Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas” toidu ja toiduohutuse valdkonna raames, toetab Euroopa Liit.

Osalemine on tasuta. Osa võtma on oodatud kõik huvitatud isikud.

 

 

Lisainformatsioon: Eesti Toiduainetööstuse Liit, liina.laineveer@toiduliit.ee, tel: 6 484 978

Registreerimisega seotud tehniline teave: kairi.ringo@toiduteave.ee, tel: 506 3428