Uudised
Seminar toidu koostise muutmisest toidukäitlejale, 3.septembril 2020
Maaeluministeerium kutsub toidutööstusi osalema Eesti toidupoliitika labori korraldataval toidu reformuleerimise seminaril, mis toimub 3. septembril Maaeluministeeriumi suures saalis.
Toidu keemilised ohud
Eesti Maaülikooli toidu- ja keskkonna toksikoloogia professor Tõnu Püssa sulest on ilmunud 20 leheküljeline ülevaatlik teabematerjal toidu keemilistest ohtudest.
Toidu jälgitavust ja ohtliku toidu turult kõrvaldamist/tagasikutsumist käsitlevad teabematerjalid
Valminud on teabematerjalid, milles antakse toidu käitlejale ülevaade toidu jälgitavusest ning ohtliku toidu turult kõrvaldamist/tagasikutsumist käsitlevatest üldnõuetest ning jagatakse soovitusi hea tava rakendamiseks.
Munade tootmist, pakendamist ja märgistamist käsitlev teabematerjal
Valminud on teabematerjal, milles antakse toidu käitlejale ülevaade erineva linnuliigi munade tootmise, pakendamise ja märgistamise nõuetest.
Uued teabematerjalid
Eesti Maaülikool on koostanud kaks kokkuvõtvat teabelehte “A-hepatiidi viirus toidupatogeenina” ja “Noroviirused toidupatogeenina”
PAHe käsitlev teabematerjal (vene keeles)
Valminud on venekeelne teabematerjal, milles antakse toidu käitlejale ülevaade polütsüklilistest aromaatsetest süsivesinikest toidus ja nende vähendamise võimalustest