Uudised
Piim ja piima töötlemine
Uuendati esmakordselt 2012. a väljaantud käsiraamat “Abiks väikekäitlejale. Piim ja piima töötlemine”. See võrguväljaanne on abiks mahe- ja väiketootjatele ning neile, kes soovivad arendada või luua piimatöötlemisettevõtet.
Seminar toidu koostise muutmisest toidukäitlejale, 3.septembril 2020
Maaeluministeerium kutsub toidutööstusi osalema Eesti toidupoliitika labori korraldataval toidu reformuleerimise seminaril, mis toimub 3. septembril Maaeluministeeriumi suures saalis.
Toidu keemilised ohud
Eesti Maaülikooli toidu- ja keskkonna toksikoloogia professor Tõnu Püssa sulest on ilmunud 20 leheküljeline ülevaatlik teabematerjal toidu keemilistest ohtudest.
Toidu jälgitavust ja ohtliku toidu turult kõrvaldamist/tagasikutsumist käsitlevad teabematerjalid
Valminud on teabematerjalid, milles antakse toidu käitlejale ülevaade toidu jälgitavusest ning ohtliku toidu turult kõrvaldamist/tagasikutsumist käsitlevatest üldnõuetest ning jagatakse soovitusi hea tava rakendamiseks.
Munade tootmist, pakendamist ja märgistamist käsitlev teabematerjal
Valminud on teabematerjal, milles antakse toidu käitlejale ülevaade erineva linnuliigi munade tootmise, pakendamise ja märgistamise nõuetest.
Uued teabematerjalid
Eesti Maaülikool on koostanud kaks kokkuvõtvat teabelehte “A-hepatiidi viirus toidupatogeenina” ja “Noroviirused toidupatogeenina”