Uudised
Uued teabematerjalid
Avaldasime 2023. aastal 8 eri mahu ja sisuga teabematerjali.
Mis on toiduohutuskultuur?
Mis on toiduohutuskultuur, kuidas positiivset toiduohutuskultuuri kujundada ja säilitada ning kuidas seda mõõta selgitatakse hiljuti väljaantud teabematerjalides ja videoloengus.
Vähendati nitritite ja nitraatide piirnorme
29. oktoobril jõustus määrus, millega vähendatakse toidu lisaainetena kasutatavate nitritite ja nitraatide piirnorme teatud toidugruppides.
Hinnangud aspartaami tervisemõjude kohta
Rahvusvaheline Vähiuuringute Agentuur (IARC) ja Maailma Terviseorganisatsiooni juures olev Lisaainete Ekspertkomitee (JECFA) avaldasid 14. juulil teineteisest sõltumatud hinnangud aspartaami tervisemõjude kohta. Mida need arvamused sisaldavad ja mida aspartaamist arvata?
Koolitused teisel poolaastal
Enamusele teise poolaasta koolitustest on registreerumine avatud! Kõik koolitused toimuvad veebi teel.
EFSA teaduslik arvamus bisfenool A kohta
Euroopa Toiduohutusamet avaldas 19. aprillil ohutushinnangu bisfenool A (BPA) kasutamisele toiduga kokkupuutuvates materjalides. Järeldatakse, et BPA-ga kokkupuude toidu kaudu kujutab terviseohtu inimestele kõigis vanuserühmades.