Tegevuskava
Igal aastal viiakse teadmussiirde pikaajalise programmi raames läbi infopäevi ja täienduskoolitusi, korraldatakse toiduohutuse konverents, antakse välja käsiraamatuid ja teabematerjale.
Iga-aastane tegevuste loetelu, sisu ja elluviija selgub eelmise aasta lõpus ning see vormistatakse PRIA poolt esitatava tellimusena.
2024 tegevuskava
Alltoodud tegevused on plaanis ellu viia ja materjalid välja anda 2024. aasta jooksul.
KONVERENTSID
- Pakendikonverents, salvestus
- Toiduohutuse aastakonverents, veebiülekanne
- Toiduainetööstuse aastakonverents, salvestus
INFOPÄEVAD
- Infopäev, kontaktne– Toidualane teave algajatele
- Infopäev, kontaktne – Toidualane teave edasijõudnutele
- Infopäev veebis välislektoriga – Toiduhügieen hulgilaos, kauba jälgitavus, logistika.
- Infopäev, kontaktne – Suitsutatud toodete valmistamine
- Infopäev – Arukas külaturism – toitlustuse korraldamise võimalused
- Infopäev – joogivee analüüsimine toidukäitlejatele
- Infopäev – Uued toiduohutuse õigusaktid, arutusel olevad eelnõud
- Infopäev – Proovide võtmine ja laborianalüüsid
- Infopäev – Säilivusaegade määramine, kestvuskatsed
- Infopäev – Toidu saasteained
- Infopäev – Toiduohutuse juhtimissüsteemid (ISO, BRC, FSSC, IFS)
- Infopäev – Toiduhügieeni algkursus (vene keeles)
- Infopäev – Toiduohutuskultuuri kujundamine ja hindamine toidukäitlemisettevõttes
- Infopäev – Toiduvaldkonna õigusaktid ja järelevalve
- Infopäev veebis välislektoriga – Ressursisäästlik toidutootmine
- Infopäev veebis – Tapale suunatavate loomade ja lindude puhtus
KOOLITUSED
- 24-tunnine täienduskoolitus – Toiduhügieen ja -ohutus, keskaste
- Ühepäevane täienduskoolitus – CIP pesud, Käsipesu efektiivsus
- Ühepäevane täienduskoolitus – FSSC 22000
- Ühepäevane täienduskoolitus – IFS Food
- Ühepäevane täienduskoolitus – Teise osapoole audiitorite koolitus, veeb
- Ühepäevane täienduskoolitus – Kvaliteedijuhtimissüsteemi siseaudiitorikoolitus
- Ühepäevane täienduskoolitus – Allergeeniohje toidukäitlemisettevõtte enesekontrolliplaanis
- Ühepäevane täienduskoolitus – Enesekontrollisüsteemi loomine ja auditeerimine
- Ühepäevane täienduskoolitus – Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel
- Ühepäevane täienduskoolitus – Toiduhügieen ja -ohutus, algaste
- Ühepäevane täienduskoolitus – Toidu kestvuskatsed ja tõese säilimisaja määramine
- Ühepäevane täienduskoolitus – Toidupatogeenide ülekandeteed, kasvu mõjutavad faktorid ning ohu minimeerimise võimalused
- Ühepäevane täienduskoolitus – Taimsete toodete mikrobioloogiline ohutus
- Ühepäevane täienduskoolitus – Tootmishügieeni tagamine toidu käitlemisel
- Ühepäevane täienduskoolitus – Patogeenide algallikate väljaselgitamine toidukäitlemise ettevõtetes
- Ühepäevane täienduskoolitus – Taimedest pärit toidu- ja söödamürgid
ÕPPEREIS
- Ühepäevane õppereis, siseriiklik – Toiduvaldkonna väiketootmine
TEABEMATERJALID
- Materjal – Toiduohutuse ABC alustavatele toidukäitlejatele
- Teabeleht 4 lk – Ringlusse võetud plasti määruse “kontsentraat” toidukäitlejale
- Teabeleht 4 lk – Lõhna- ja maitseained
- Materjali “Toidu keemilised ohud” täiendamine
- Materjal – Nõuded alkoholi (väike)käitlejatele
LOENGUD
- Videoloengud aktuaalsetel teemadel (selge märgistuse hea tava, pakendamata toidu toidualase teabe esitamise nõuded, hommikusöögi direktiivide muudatused jm)